top of page

De Luts

Prachtige sloep route vanaf Sloepverhuur de Wetterspetter

Vanaf Camping De Wetterspetter begint je avontuurlijke sloeptocht over het Heegermeer. Vaar langs de pittoreske oevers en geniet van het weidse uitzicht. Richting het charmante watersportdorp Woudsend passeer je de historische Sluis Woudsend, een iconisch punt op je route.

 

Eenmaal door Woudsend vaar je richting het uitgestrekte Slotermeer, bekend om zijn adembenemende landschap en watersportmogelijkheden. Verken de vele eilandjes en geniet van de rust op het water.

 

Na het Slotermeer brengt de route je naar het gezellige Balk. Laat je betoveren door de knusse grachten en historische gebouwen terwijl je langs de waterwegen vaart.

 

Vervolg je tocht naar de idyllische Luts, een kronkelend riviertje dat je door het prachtige landschap van Gaasterland leidt. Bewonder de natuurlijke schoonheid en maak een tussenstop om te genieten van een picknick aan de waterkant.

 

Eindig je sloeptocht op de uitgestrekte Fluessen, het grootste meer van Friesland. Hier kun je volop genieten van de ruimte en vrijheid op het water voordat je terugkeert naar Camping De Wetterspetter, waar je kunt terugkijken op een dag vol onvergetelijke avonturen op het Friese water.

Duur: 4 - 5 uur

Inspiratie

bottom of page